Інтернет-магазин товарів для кухні
Безкоштовна доставка по Хмельницькому
Працюємо з 9:00 до 20:00 без вихідних
Натискай і дзвони (068) 045-89-19
(093) 997-26-77

Як спекти медовик: рецепт

Коментар: 1

Популярний повітряний торт медовик - це незабутня насолода навіть для людей, які байдужі до солодкого. Зважаючи на свою популярність існує багато різноманітних варіацій його приготування. Нижче представлений вашій увазі простий як спекти пухкий медовик зі сметанним кремом в класичному виконанні на 12 порцій.

Необхідні інгредієнти для медовика

  • 800 грамів сметани;
  • 520 грамів (4 склянки) борошна;
  • 4 столової ложки меду;
  • 360 грамів (2 склянки) цукру;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 чайна ложка соди.

Готуємо торт медовик своїми силами

1. Беремо металеву миску (або пластикову) і починаємо в ній збивати вінчиком або міксером на малій швидкості яйця з содою.

2. У глибоку каструлю висипаємо цукор і мед, після чого ставимо на малий вогонь. Доводимо до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.

3. У процесі кипіння додаємо підготовлену суміш яєць з содою і починаємо швидко перемішувати. При цьому вогонь не вимикаємо. Коли суміш почне пінитися, знімаємо каструлю.

4. В отриману масу, разом з перемішуванням ложкою, невеликими порціями додаємо борошно. В результаті повинно вийти в'язке щільне тісто.

5. Отримане тісто ділимо на 10 рівних частин.

6. Далі, для зручності роботи, ми рекомендуємо використовувати силіконовий килимок для випічки з розміткою, до якого не буде липнути матеріал, і по розмітці зможете відразу зробити рівні круглі заготовки. Більш того, вам не потрібно віддирати тісто від килимка, а разом з ним можна відправляти його в духовку.

7. Розкачуємо качалкою тісто по килимку, відрізаємо зайве по розмітці. Обрізки не викидаємо, а кладемо на той же килимок поруч біля заготовки. Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на рівно 5 хвилин і виймаємо. Повторюємо процедуру ще 9 разів.

8. Коржі поки не чіпаємо, а складуємо один на одного. А ось обрізки, які запікалися разом з коржами, вручну перемелюємо до великої крихти.

9. Займаємося приготуванням крему. Для цього змішуємо склянку цукру і заготовлену сметану. Можна збити міксером або віночком до пишності.

10. На килимок кладемо першу заготовку, змащуємо його кремом (особливо не економимо, на око). Потім другий корж. Змащуємо. І так далі.

11. Кладемо останній корж. Беремо частину крихти з 8-го пункту і додаємо туди залишки крему. Перемішуємо. Змащуємо ним верх медовика і бік по всьому периметру. Щоб торт виглядав рівним.

12. Решту крихти, що залишилася, ще більше подрібнюємо і наносимо на торт, щоб добре його обліпити.

Ось і все. Отриманий торт ми рекомендуємо відправити в холодильник на годин 5, щоб він добре просочився і охолов. Інтернет-магазин HOZI допоможе вам підібрати необхідний інструмент для приготування медовика, а також бажає смачного і гарного дня!

Коментар

Читати коментар